O meni

Dragi čitaoci, posjetioci, zaljubljenici u čari priče,

Ja sam tu da govorim, da pišem, da stvaram imaginarno, prepričavam stvarno, da rušim granice između virtuelnog i realnog, da kritikujem neupućenost, ismijavam glupost, razaram priču na komade kako bih je ponovo sastavila, da zamišljam, izmišljam i premišljam…

Nikako o bilo čemu, prije bih rekla o svemu. O društvenim pojavama, megalomanskim idejama, skrivenim istinama uma, o podsvijesti i njenom naličju, o svijesti i njenim skrivenim namjerama, o ljubavi i duševnim propastima koje je prate, o istoj toj ljubavi i čulnim nagonima kojima ne odolijeva, o neukosti prema kojoj sam najsurovija, o istini koju svi neumorno tražimo a koje se ujedno i najstrašnije plašimo…

Sebe sam davno navela na ideju da pišem a taj skromni podatak upotpuniću priznanjem da sam ljubav prema literaturi krunisala diplomom na Katedri za opštu književnost sa teorijom književnosti, u Beogradu. Suvišno je, dakle, uvjeravati vas kako, pobogu, neodoljivo volim književnost i kako sasvim solidno pišem. Zvučalo bi nepotpuno, smiješno, gotovo patetično i upravo neuko. A neukosti se, rekoh, klonim.

Čvrsto vjerujući da treba slijediti umjetničke instikte, svoju težnju da pričam i pišem ispunila sam posdiplomskim studijama u Milanu na Master programu International Screenwriting and Production (Pisanje scenarija i produkcija). Učeći o pisanju filmskih scenarija shvatila sam da život koji živim mogu pretočiti u filmsku priču, ne zato što ga živim filmski, već zato što mogu da ga učinim filmom. Upravo tu moć sada prenosim na sebe i na vas. Bićete „gledaoci“ filmskog programa.

Teme o kojima svakodnevno mislim (uvjerena da i vi, moji budući čitaoci, mislite o istim) pretočila bih u riječi, u stavove i zaključke. Postoji toliko životnih tema (filozofskih, naučnih, akademskih ili krajnje banalnih) koje navode na pisanje, na komentarisanje ili prosto na kritiku. Sve mi se čini da će mnoge biti “dotaknute” na ovim stranicama a da će vama, mojoj publici, upravo one pružiti čitalačko zadovoljstvo, smijeh, bijes, kreativnu ideju, tugu, žal, nostalgiju ali nikada lažnu predstavu o životu.

Zato mi vjerujte kao pripovjedaču, scenaristi i producentu i to ne zbog profesionalnog zvanja, već samo zato što i ja sama vjerujem da znam ispričati ono što želite čuti ili zamisliti kao stvarno. Životi su nam jednolične ili interesantne priče koje uz pravu dramatiku mogu postati filmovi.

Čitajte – gledajte!

Bodlerova ljubavnica

 

 

Advertisements